Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως πανελλήνια Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός ή « bullying » είναι ένα φαινόμενο που εκδηλώνεται μεταξύ των μαθητών. Αφορά σε μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές/τριες από συμμαθητές/τριες τους, εντός και εκτός σχολείου. Πολλά περιστατικά αποσιωπώνται, διότι θεωρείται ότι στιγματίζουν τους θύτες, τα θύματα και το κύρος του σχολείου.Ωστόσο, το φαινόμενο αυτό έχει πολλές και σοβαρές επιπτώσεις, τόσο στη σωματική και ψυχική υγεία, όσο και στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, ενίοτε με επικίνδυνες συνέπειες και τραγικά αποτελέσματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, τα θύματα διακόπτουν τη φοίτησή τους στο σχολείο.

Η σχολική μας οικογένεια καταδικάζει κάθε μορφή βίας και αναγνωρίζει το δικαίωμα των παιδιών να βρίσκονται σε ένα σχολικό περιβάλλον το οποίο τους παρέχει ασφάλεια και προστασία.

Στο σχολείο μας, οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου δημιούργησαν τις ψηφιακές τους αφίσες,  ενάντια στην ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό. Έγραψαν τα δικά τους συνθήματα, οπλίστηκαν με φαντασία και έμπνευση και έδειξαν έμπρακτα την αποδοκιμασία τους στο φαινόμενο αυτό, που βασανίζει πολλά μέλη της μαθητικής κοινότητας. Αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους είναι το παρακάτω ψηφιακό βιβλίο .

Ψηφιακές αφίσες των μαθητών του 17ου Γυμνασίου Πάτρας, με θέμα την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό.